Menu weselne 1Propozycja jadłospisu na przyjęcie weselne
Pierwszy Obiad (5 porcji mięsa na 1 osobę)
- Rosół z makaronem i zieloną pietruszką
- Rolada z karkówki w sosie własnym , kluski śląskie
- Filet faszerowany sosem chrzanowym podanym na ananasie i po śródziemnomorsku, bukiet warzyw gotowanych
- Filet z indyka zapiekany z serem mozzarella
- Schab panierowany, kotlet mielony, pieczarki
- Policzki wieprzowe duszone w piwie miodowym, kapusta modra gotowana
- Polędwica wieprzowa w cieście francuskim w sosie kurkowym
- mieszki ze schabu, faszerowane sosem serowym\
- yuki ułańskie w sosie podgrzybkowym podane z pyzą gotowaną na parze
- Ziemniaki
- Surówki : z białej kapusty , z marchwi ,z czerwonej kapusty,
- Sałatka wiosenna , fantazyjna, jarzyna gotowana
Zakąski
- Ryba w galarecie, roladki łososiowe w galarecie, rolada z łososia wędzonego w sosie bzyliowym
- Tatar wołowy
- Schab, indyk, polędwica w galarecie
- Ryba wędzona
udziec wieprzowy pieczony, sos chrzanowy, ogórki kwaszone, pierogi z kapustą i grzybami
Drugi Obiad ( 3 porcje mięsa na jedną osobę)
- Barszcz czerwony
- Kotlet devolay , frytki
- Polędwica po parmeńsku podana z groszkiem zielonym
- Kaczka faszerowana, pieczona po staropolsku
- Rolada ze schabu z orzechami laskowymi w sosie borowikowym
- Golonka po bawarsku, kapusta kwaszona gotowana
Duży Obiad (2,5 porcji mięsa na osobę)
- Flaki z pieczywem
- Filet z indyka panierowany w migdałach lub pieczeń wieprzowa w sosie własnym
- Pierś drobiowa pieczona w boczku, fasolka szparagowa oprószana
- Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem żółtym lub w jarzynach
- Gulasz wołowy podany w chlebie
Nad ranem
Ciasta
- Sernik
- Stefanek
- Piernikowe
- Pychotka
- Delicje
- Słonecznikowiec
- Snickers
- Ciasto Jagodowe
- Filadelfia
- Pani Walewska
- Pijawiec
- Ciastka orkiszowe
- Desery wenecja z owocami
Tort, Lody
Napoje gorące, kawa i herbata, podawane w czasie uroczystości na życzenie klienta
Istnieje możliwość zabezpieczenia owoców i słodyczy.
Jadłospis może być modyfikowany na życzenie Klienta
Serdecznie zapraszamy |